Neulotut kukat ohje

Testaili pääsiäisenä neulottuja kukkia, sattui mökillä yksi keltainen lankakerä olemaan, joten siitä sitten värkkäämään. Mietin, että tulisipa myös kaunis vaalean sininen lemmikkikranssi, toukokuussa näkee ihania lemmikkikeitaita puistoissa. Tai mikä nyt kenenkin lempikukka sattuu olemaan. Tämä on myös kiva jämälankaidea.

 

Pääsiäiskranssiin keltaiset kukat ja narsissit.

Tarvitset keltaista lankaa ja siihen sopivat sukkapuikot.  Neulotaan kahdella sukkapuikolla.

Luo 4 silmukkaa.

  1. neulo 1 krs nurin (4 s)
  2.  neulo oikein ja ensimmäinen ja viimeinen silmukka etu- ja takareunasta oikein. (6 s)
  3. neulo nurin (6 s)
  4. neulo kuten 2. krs (8 s)
  5. neulo kuten 3. krs (8 s )
  6. neulo oikein (8 s)

Ensimmäinen terälehti on nyt tehty. Toista krs 1 – 6 vielä 4 kertaa tavalliseen kukkaan ja narsissiin 5 kertaa.  Luo silmukat samalle puikolle työn jatkoksi.

Kun tarvittava määrä terälehtiä on neulottu, neulo 1 krs nurin. Neulo koko krs 2 oikein yhteen (20 s / 24 s ). Neulo vielä koko krs 2 oikein yhteen ( 10 s / 12 s)

Tavallinen kukka: neulo vielä krs 2 oikein yhteen. (5 s) , katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi, kiristä ja päättele.

Narsissi: neulo pyöreänä 3 :lla sukkapuikolla 4 s / puikko oikein suljettua neuletta n. 7 krs tai  niin monta kerrosta, että keskusta on yhtä pitkä kuin terälehdetkin. (Tämä voisi olla myös tummempaa keltaista lankaa). Päätä silmukat löysästi.