Helppo laatikkoneule ohje

Relax neulepusero 

 

Neuleen hihoissa on neulottu pitsikuviota, jonka voi jättää poiskin. 

 

Pusero neulotaan helposti, hihoissa ei tule lisäyksiä ja etu- ja takakappaleet ovat suoria, jolloin tulee putoava hiha. Ainoastaan etukappaleessa tehdään pääntiellä muutaman silmukan päättäminen. Neulo on mitoitukseltaan ns. box malli, eli väljyyttä on runsaasti. Sitä on silti tässä mallissa helppo kaventaa, silloin se vaikuttaa myös hihan pituuteen, jolloin sitä pitää pidentää. Jotta saat oikean pituiset, älä päätä hihan silmukoita, vaan ota ne apukaapelille ja tarkista hihan pituus vasta, kun kaikki kappaleet on neulottu, jotta voit tarvittaessa neuloa hihoja pidemmäksi. Helpoiten itsellesi sopivan kokoisen neuleen saat sovittamalla valmiin neuleen päälle neulomiasi kappaleita. Tämäntyyppisessä neuleessa ei ole ihan sentilleen tarkkaa, koska väljyysvaraa on varattu runsaasti. 

Neuleen mitat: etu- ja takakappaleen valmis leveys on 72 cm ja pituus on 65 cm. Hiha 21 cm ja pituus 40 cm. Neulo ensin hiha ja laita se oman hyvänkokoisen neuleesi päälle, niin näet, pitääkö itselläsi vähentää silmukoiden määrää etu- ja takakappaleissa, ellet halua niin laatikkomallista neuletta. Myös pituutta on helppo muuttaa resorin pituudella tai raitojen määrällä.   

Langat: Katia organic wool 100% villa 50 g / 110 m tummanruskea 57,  350 g 

 ja Laines Du Nord Teddy B, 50 g / 120 m, 75 % alpakka, 10 % villa mulesing vapaa, 15 % polyamidi väri manteli 17, 200 g 

Puikot: 5 mm ja 6 mm, hihoissa voi olla sukkapuikot ja etu- ja takakappaleissa 80 cm pyöröpuikot. 

Tiheys: 17 s / 10 cm 

 

Hiha: Luo organic wool langalla ja  ohuemmilla sukkapuikoilla 60 s ja neulo 3 oikein 3 nurin resoria suljettuna neuleena n. 9 cm. 

Jatka samalla värillä pitsikuvion kerrokset 1 – 12. 

Vaihda boucle lanka Teddy ja neulo sillä 9 krs sileää neuletta. 

Toista näitä raitoja vielä kaksi kertaa ja loppuun vielä yksi pitsiraita ja ota silmukat apukaapelille tai langalle. 

 

Takakappale: Luo 102 s ja neulo samaa 3 oikein 3 nurin resoria, kuin hihoissakin 9 cm tai haluamasi pituus. Jatka samalla tavoin raidoittaen, kuin hihoissa, paitsi neulo koko ajan sileää neuletta, eikä pitsiä, kuten hihoissa. 

 Kun takakappaleessa on yhteensä 13 raitaa päätä kappale. 

 

Etukappale:  samoin kuin etukappale, paitsi kun olet neulonut 12 raitaa ja vaihdat langan, päätä keskeltä työtä 23 silmukkaa ja neulo ensin toinen puoli ja päätä samalla pääntien reunassa joka toisella kerroksella 2 kertaa 2 silmukkaa ja kerran 1 s. Kun olet neulonut raidan valmiiksi, yht. 10 krs, päätä loput olan silmukat. Neulo toinen puoli samoin peilikuvana. 

 

Ompele olkapään saumat, tarkista hihojen pituus ja päätä ne. Kiinnitä hihat ja ompele sivusaumat, alaresoreihin jätä halkiot. Poimi pääntien reunasta 84 silmukkaa ja neulo samaa resoria, kuin muissakin reunoissa n. 20 cm ja päätä. 

Kostuta valmis neule ja anna kuivua. 

Kaavion näet tästä: Pitsikuvio Relax