Virkkauksen huumaa

Itse olen enemmän puikkoihminen, mutta joskus tartun myös virkkauskoukkuun. En silti varmaan ikinä jaksaisi virkata pitkiä mekkoja, joita eräs asiakkaani tekee ihan solkenaan…. isoimmissa virkatuissa töissä on vain se otettava huomioon, että virkattu työ tulee painamaan enemmän, kuin neulottu. Ei ole kiva pitää päällään mitään, mikä painaa yli kilon. Ja toisekseen, se suurella todennäköisyydellä venyy käytössä pituuteen.  Näissä mekkoprojekteissa onkin ollut mielenkiintoista kokeilla kaikenlaisia lankoja ja nähdä niiden käyttäytyminen valmiina tuotteena. Montaa liikkeestämme löytyvää lankaa on kokeiltu ja monta hyvää vaihtoehtoa onkin löydetty. Jos mekkoon kaipaa kiiltoa, niin tämä uusi lanka on kokeilemisen arvoinen. Encanto Slim on juuri oikean vahvuinen, jotta siitä ei tule liian painavaa neuletta ja koska se on viskoosia, se myös laskeutuu kauniisti. Langan rakenne on nyörimäinen, joten se on helppoa virkata. Toki viskoosi on hieman tahmean tuntuista, joten siihen kannattaa kokeilla erilaisia virkkauskoukkuja, jotta löydät itsellesi sopivimman.  Meiltä löytyy tästä langasta ohje virkattuun neuleeseen ja laukkuun, jos ne kiinnostaa, niin muista mainita siitä, jos teet tilausta verkkokaupan puolelta. Mainitsen vielä, että tämä kaunis punainen mekko ei ole minun tekemäni, vaan taitavan asiakkaani.