Ystäväkauluri

Ystävänpäivän innoittamana suunniteltu nopea, pieni työ, jonka neulot illassa-kahdessa. Ajatuksena, vain parasta ystävälle. Pehmeä ja lämmittävä kauluri on tarpeellinen jokaiselle ja välittää mukanaan lämpimän ajatuksen, jonka sen tekijä on tehdessään mukaan neulonut.

Tässä olen käyttänyt merinovillan kanssa kirjavaa mohairlankaa, jotta työhön saadaan vähän extraa, mutta yhtälailla voit käyttää yksiväristä mohairia, jossa on n. 210 m/ 25g. Yksi kerä riittää.

Käyttämäni Kid suri / Gedifra on 50 g:n vyyhti, josta riittää kahteen kauluriin. Lanka on aivan mahtavan pehmeä, eikä siitä lähde karvoja. 35% kid mohairia 35% alpakkaa ja 30% silkkiä. Eihän se voi olla, kuin mahtavaa.

Tässä ohje:

Langat: 2 kerää ( 100G), Katian Merino 100% minulla harmaa 504 ja yksi vyyhti Gedifra Kid Suri, tässä väri 3500, mutta mikä vaan näyttää mahtavalta, mietin jo beigeä yhdistettynä vihreäkirjavaan…….

Puikot: resorissa 4 mm joko sukkapuikot tai lyhyet pyöröpuikot, lappuosuudessa 5 mm

Silmukkamerkkejä: 1 + 3 (3 saman väristä ja yksi eri)

Työ siis neulotaan kaksinkertaisella langalla, merino ja mohairlanka yhdessä.

Luo 104 silmukkaa ja yhdistä pyöreäksi, jos teet pyöröpuikoilla ja laita silmukkamerkki kerroksen alkuun.

Neulo 2 oikein 2 nurin resoria n. 16 cm.

Vaihda 5 mm:n puikot ja neulo kerros sileää (oikein) neuletta ja laita samalla silmukkamerkit paikoilleen. Kerroksen alkuun se yksi erivärinen ja kolme muuta samanväristä seuraavasti: neulo 19 silmukkaa ja laita silmukkamerkki, neulo 33 silmukkaa ja silmukkamerkki, 19 silmukkaa ja silmukkamerkki, neulo loput 33 s.

Neulo jatkossa lisäyskerros ja kerros lisäämättä vuorotellen näin:

Lisäyskerros: Neulo silmukkamerkin jälkeen  yksi silmukka oikein ja tee vasemmalle kallistuva lisäys eli nosta silmukoiden välinen lankalenkki puikolle edestä ja neulo se takareunasta oikein. Toinen lisäys tehdään, kun ennen silmukkamerkkiä on jäljellä yksi silmukka. Tee oikealle kallistuva lisäys nostamalla silmukoiden välinen lankalenkki puikolle takakautta ja neulo se etureunastaan oikein. Näin joka lisäyskerroksella lisääntyy 8 silmukkaa.

Lisäykset siis joka toisella kerroksella. Toista näitä kahta kerrosta n. 8 cm.

Jatka edelleen lisäyksiä samoin, mutta neulo välikerros nurin.

Kun merinolangan toinen kerä alkaa käydä vähiin, mittaa sen lopusta reilu 5 metriä ja laita siihen vetosolmu. Näin ei jää langanloppuja ja voit hyödytää koko langan. Jatka neulomista, kunnes solmu tulee lähelle ja aloita sitten neuleen päättäminen sen mukaan, mikä kerros olisi seuraavana, nurin tai oikein. Päättele langanpäät. Kostuta, jos siltä tuntuu.

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ! Vietetään sitä koko vuosi!