Vauvan peitto

Tämä lanka on kiehtonut minua jo tovin, mutta en ole saanut päähäni, mitä siitä tekisin. Väritkään ei oikein tuntuneet omilta, kun pidän puhtaista sävyistä enemmän. Langan koostumus, puolet puuvillaa ja puolet merinovillaa, miellytti ja mietin, että se olisi lapsille tosi kiva laatu. Näin sitten kehittyi vauvan peitto. Neuleessa on käytetty kierrettyjä silmukoita eli neulottu silmukka takareunasta, mutta jos kokee sen hankalaksi, niin lähes yhtä hyvä tulee ihan normaaleilla oikeilla ja nurjilla silmukoilla. Tee ihan kuinka itsestäsi hyvältä tuntuu!  Tässä ohje aika yksinkertaiseen malliin:

VAUVAN PEITTO koko 53 x 63 cm

4 kerää Katian Cotton in love lankaa, väri 57

voit korvata hieman pörröisemmällä Cotton – Merino langalla, on vastaava vahvuus

Puikot: 4,5 mm

Luo 120 silmukkaa ja neulo 8 krs aina oikein.

Jatka mallineuletta, mutta neulo reunoissa aina 5 silmukkaa oikein molemmissa. Eli 5 s oikein, voit laittaa silmukkamerkin merkkaamaan ainaoikein reunusta molemmissa reunoissa selvyyden vuoksi. Näiden silmukoiden välissä neulo mallineuletta seuraavasti: 1 oikein takareunasta, 1 nurin, koko krs. 2. krs: 1 nurin takareunasta 1 oikein. toista näitä kahta kerrosta vielä kaksi kertaa. Sitten 1 nurin, 1 oikein takareunasta, 2. krs: 1 oikein 1 nurin takareunasta. Toista vielä kaksi kertaa. Näin saat 6 krs:n palkkeja, jotka vaihtavat paikkaa. Työn toisella puolella näkyy kierretyt silmukat ja toinen puoli näyttää normaalilta 1 oikein 1 nurin resorilta. kun neulottuja palkkeja on työssä 23, neulo loppuun 8 krs aina oikein ja päätä. Toki käsialasta johtuen, jos lankasi uhkaa loppua kesken, voit joutua lopettamaan työn jo 22 palkin jälkeen. Tarkkaile kerääsi. Päättele langat ja siinäpä se onkin.  Jos haluat isomman peiton, mallineule toistuu 10 silmukalla. (eli luo 130 s tai 140 jne.)