Neuleen suunnittelu

Neuleen suunnittelu ei itseasiassa ole mitään ihmeellistä silloin, kun suunnittelet itsellesi. Vähän enemmän matematiikkaa vaatii, kun siihen pitää saada paljon kokoja. Tai kun ohje pitäisi saada sellaiseen muotoon, että muutkin pystyisivät ohjetta lukemaan ja saamaan neulotuksi sopivan neuleen. Kaikki kunnia suunnittelijoille, jotka jaksavat suunnitella niitä. Itse olen ruutupaperisuunnittelija, joka suunnittelee neuletta sen edetessä….. en kertakaikkiaan jaksa miettiä detaljeja etukäteen, vaan ideat syntyvät tekemisen mukaan. Intuitio on hyvä tyokalu.

Hyvä suunnitteluohjelma tietokoneessa ehkä helpottaisi, mutta tuntuu jotenkin tylsältä ja liian helpolta.. 😂 Kuullostaa hullulta, mutta en tykkää! Oikein ottaa päähän, kun nykyään yhä enemmän aikaa kuluu kaikenlaisten mediavehkeitten kanssa, mutta siihen suuntaan maailma on menossa… digi, digi. elämme digitaalisessa maailmassa, vaikkemme haluaisikaan! Jos käytettävä lanka on uusi, niin se mallitilkku on vaan neulottava, jotta saa selville silmukat ja kerrokset 10  cm:lle. Ja vielä mielellään kostutettava se ja annettava kuivua ennen mittaamista. Helpoiten hyvät mitat neuleeseen saat jostakin valmiista neuleestasi, joka on sopivan kokoinen. Ja muutoksiakin on helpompi tehdä, kun on joku mallikappale.

Jos haluat päästä todella helpolla, ota joku neulomasi neuleen ohje, joka mielestäsi onnistui hyvin ja tee siihen valmiiseen ohjeeseen vaikka itse suunnittelemasi kuvio! Nyt, kun kirjoneuleet ovat suosittuja, niihin on tosi helppo muutella omia kuvioita ja värejä. Kuviot ovat vain jaollisia jollakin silmukkamäärällä, tietysti pitää vähän miettiä, että kuvio toistuu kokonaisena.

Haastankin nyt kaikki innokkaat neulojat, jotka eivät vielä ole neuloneet itse suunnittelemaa neuletta, tarttumaan nyt haasteeseen! EKA OMA! Ei tämä niin vakavaa ole, joskus onnistuu paremmin ja joskus huonommin. Kaikki ideat ei aina toimikaan niin hyvin, kun ajattelee, mutta silti kannattaa kokeilla! Eri langatkin käyttäytyvät eri tavoin valmiissa neuleessa, joku venyy helpommin pituuteen jne.  Esim. moni Islantilaisneuleen ohje on helppo muuntaa!! Ottakaa haaste vastaan ja julkaiskaa kuva neuleesta, myös siitä epäonnistuneesta! Tehdään kokeiluistamme kuvagalleria, ideoiksi kaikille neuloosin riivaamille, niin saamme rohkaistua mahdollisimman monta neulojaa käyttämään oma luovuuttaan! Eli tämä haaste on heitetty sinulle, joka et vielä ole rohjennut toteuttaa itse suunnittelemaasi neuletta!

Julkaise kuva Insassa tai FB:ssa ja käytä kuvan yhteydessä tunnusta: #rakkaurestkutomissee #ekaomani  me kaikki osallistujat löydämme sitten näillä hästägeillä ne helposti.

Lavikko arpoo 23.5. kaikkien kuvansa näillä #rakkaurestkutomissee #ekaomani julkaisseiden kesken  100,- lahjakortin

Käytetään tämä alkuvuosi uuden opetteluun. Tartutko hasteeseeni?