Kesäinen tuubihuivi

Kesällä kaipaan pieniä pikkutöitä, joita on kätevä kuljetella mukanaan sinne, missä milloinkin satun kuljeskelemaan ja ne eivät saa olla liian monimutkaisia, jotta tehdessä pystyy juttelemaan muiden kanssa… vaikka neuleskella laiturilla muiden ”Hilmojen” seurassa. Olen pyöritellyt tätä lankaa käsissäni ja miettinyt, mitä ihmettä siitä oikein tekisi! Tencel kuitu on ollut suuressa nosteessa ja sitä kehutaan sen hyvien ominaisuuksien vuoksi, se on iholla silkkiäkin silkkisempi, kestävä ja pysyy käytössä hyvänä. Tämä Schoeller Stahlin 100% Tencel on vähän liian paksua minun makuuni kesäpuseroksi, niinpä siitä tuli siis:

Merja tuubihuivi.

2 kerää Tencel 100 %

Ota 5 mm:n pyöröpuikot (40, 50 tai 60 cm) ja luo 180 silmukkaa. Yhdistä pyöreäksi ja toista mallineuletta:

  1. krs: 1 nurin, LK (langankierto), 2 oikein yhteen, LK, ylivetokavennus. Toista koko krs loppuun.
  2.  krs: oikein . Toista näitä kahta kerrosta, kunnes olet neulonut kaksi kerää loppuun, jätä kuitenkin päättämistä varten tarpeeksi lankaa.

Mukavia neulehetkiä ja Hyvää Juhannusta!