Valloittava pellava!

Ensimmäiset mallit uusista kesälangoista on jo saatu puikoilta ja koukuilta ja täytyy sanoa, että kyllä meitä neuloosiin riivaamia taas hemmotellaan, niin ihania kesälankoja vyöryy puotiin viikottain. On ecoa ja kierrätettyä, puuvillaa, pellavaa, silkkiä, tenceliä ja näiden sekotteita ja vaikka mitä. Kokeilin ensimmäiseksi uutta puuvillakakkukerää, Soft Linoa Katialta. Vaikka lanka on kevysti kierteinen 4- säikeinen 100 % pellava, sitä on ihan helppo virkata. Langan mukana tulee ohjeet sekä suorakaiteen malliseen, että kolmiohuiviin. Tein kolmiohuivin ja mielestäni tylsimmästä väristä, mutta lopputulos oli kaikkea muuta kuin tylsä! Siitähän tuli mahtava. Valitettavasti kuvissa ei tule esiin pellavalle ominainen hillitty kiilto, mikä saa aikaan juhlavan vaikutelman. Virkkaus oli vain pylvästä, ketju- ja kiinteääsilmukkaa, ja sanoisin, että aloittelijakin pystyy tekemään tämän mallin. Nyt tästä kesän juhliin mekon päälle juhlava huivi työn alle, se valmistuu ennen kuin huomaatkaan! Tarvitset vain virkkauskoukun 3,5 mm!