Riddari

Olin ajatellut, että jätän islantilaisneuleen väliin, koska kaikki tekee niitä joka tapauksessa ja mielestäni en ole kirjoneule-expertti ensinkään! Asiakkaiden pyynnöstä tartuin Riddarin malliin, jota toivottiin Borstet alpakka langasta. Lupasin neuloa sen malliksi, jotta nähdään, miten ohje sovelletaan tähän lankaan. Tein 7mm:n puikoilla, paitsi resorit 4,5 mm. Silmukkamäärät käyvät lähes Letlopin paksumman version kanssa yhteen, tarkistin vain, että kainaloissa, kun hihat yhdistetään miehustaan, silmukkamäärä on jaollinen Riddarin 8 silmukan mallikerralla. Tällainen pörröinen lanka on siinäkin mielessä hyvä kirjoneuleeseen, että se antaa vähän anteeksi käsialan vaihteluille, siitä pitää huolehtia, että lankajuoksut eivät kiristä. Itse kuvio on helppo muistaa ja kirjoneuleen langanohjain on kyllä tooooosi kätevä vehje ja estää lankojen sotkeutumisen toisiinsa.  Melkein kaksi viikkoa tässäkin meni, ihan joka ilta en ehtinyt kutoa, mutta suht nopeatekoinen näin paksusta langasta joka tapauksessa. Pidensin ihan turhaa hihoja, kun olen niin pitkäraajainen, mutta olisi kannattanut uskoa ohjetta!!!! Noo, parempi vähän pitkä, kuin lyhyt. Joten jos et ole rohjennut vielä tarttua islantilaisneuleohjeisiin, vaikka mieli olisi tehnyt, niin kannustan kokeilemaan, voit yllättyä, kuinka helposti se käy! Teen tästä omakohtaisen selko-ohjeen pikapuoliin.