Hedelmäpussi kauppaan mukaan!

Nyt, kun on kovin tapetilla muovipussien boikotointi, niin virkataanpa kaupan muovisten hedelmäpussien tilalle korvaaja langasta! Valitsin tähän työhön langan sen perusteella, että sitä kuluisi mahdollisimman vähän, jotta pussi ei toisi lisäpainoa hedelmille mitenkään merkittävästi. Ja tällainen siitä sitten tuli! Ohje olkaa hyvä:

Lanka Sandnesgarnin Tynn line tai Schachenmayr Portolino, menekki n. 14 g virkkauskoukku 3 mm.

Virkkaa 90 ketjusilmukkaa ja yhdistä työ pyöreäksi piilosilmukalla.  Virkkaa 9 kjs , kiinteä silmukka 6. ketjusilmukkaan ja toista näitä ketjusilmukkakaaria kerros loppuun.  Yhdistä kerros piilosilmukalla kerroksen alkuun ja siirry piilosilmukoilla ketjusilmukkakaaren 5. silmukkaan ja virkkaa 9 kjs – kaaria kuten ensimmäisellä kerroksella. Toista kaarikerroksia vielä 15 kertaa ja sulje pussin pohja virkkaamalla vuorotellen puolelta toiselle ketjusilmukoita siksakkina näin: 5 kjs ks takareunan vastakkaiseen kaareen, 5 kjs  ja ks etureunan kaareen, kunnes pussin pohja on kiinni.  Kiristysnauhaksi virkkaa 150 kjs ja pujota se pussin reunaan. Solmi päät yhteen ja päättele langat. Valmiin pussin koko on n. 20 x 27 cm. Ja voihan näitä tehdä vähän eri kokoisia….

Virkkausterkuin Merja/Lavikko