Kädentaitomessut

On se kyllä mukavaa, että Suomeen on saatu näin mahtava käsityöalan messutapahtuma! Tampere on jotenkin niin hyvien kulkuyhteyksien varrella, että sinne on helppo tulla kauempaakin. Joka vuosi on ollut pakko päästä käymään, vaikka tuntuu, että aina siellä ei ole ollut mitään kummenpaa uutta, sitähän me kaikki sinne menemme katsomaan! Tänä vuonna sain tilaisuuden osallistua Teetee shoppien yhteisosastoon ja lähdin ihan mielenkiinnosta mukaan. Ennnen lankakauppiasuraa on tullut seistyä messuilla n. 25 v, joten mitään harhaluuloja mulla ei ollut. Onhan se rankkaa seistä paikallaan pitkän päivän ja puhua samaa litaniaa, kuin papukaija, mutta on se myös tosi antoisaa tavata mahtavia käsityöihmisiä, jotka jakavat saman intohimon. Minulta kysellään usein, että koska Lavikko löytyy messuilta. No, ei ainakaan hetkeen (naisellahan on aina oikeus muuttaa mieltään) en oikeastaan nää siinä mitään järkeä, ellei minulla ole siellä mitään ”omaa” myytävää. Nyt valmistaudutaan liikkeessä ja verkkokaupassa vuoden parhaaseen myyntiaikaan ja koitetaan tehdä parhaamme. Näin pienille yrityksille tämä Joulunalusaika on aika rankkaa aikaa, kun kauppa on kaikki päivät auki ja kukas siellä häärää, ellei yrittäjä itse. Sitten Jouluna saa heittäytyä sohvalle pariksi päiväksi elpymään ja heti sen jälkeen aukeaakin OUTLET myymälä…. joka on pitänyt ehtiä järjestää siinä samalla… ja inventaario!!! Miksi sekin pitää olla vuoden kiireisimpään aikaan ja vielä, kun silloin on eniten tavaraa varastossa.  Mutta on tämä samalla niin mahtavaa työtä, kun asiakkaat on niin mukavia ja hyväntuulisia. Messuilla osastomme ehdottomat vetonaulat olivat turkislangat, joista tulee upeita pipoja, tuubeja, huiveja, tyynyjä ja torkkupeittoja. Samoin uudet kirjavat sukkalangat, jotka on keksitty laittaa kahteen kerään, joten sukista tulee väkisinkin samanlaisia, kun ne tehdään omista keristään. Nyt kun ehtis vielä itse kutoa yhdet mallisukat!  Mukavaa pikkujoulua ja hyvää Joulunodostusta kamut!