Sukkia ja sukkalankoja

Tunnustan heti, etten ole intohimoinen sukankutoja… eli olen siis poikkeava suomalainen. Syy on se, että olen vuosikymmenet tehnyt niitä neulekoneella, joten tuntuu aivan kuin menisi aika hukkaan, jos niitä tekee käsin. Hassua! Pipot ja huivit ovat niitä mieluisimpia neulottavia. Toki minulla on aina keskeneräinen sukkakudin joka paikassa, se on hyvä välityö, jos ei ole muuta. Nyt olen saanut kunnian toimia Merja Ojanperän uuden sukkakirjan julkistamispaikkana, josta olen kiitollinen. (ma 18.6. klo 12-17) Katselin uusia sukkamalleja ja huomasin ilokseni, että lähes kaikkiin malleihin löytyy meiltä langat valmiiksi hyllystä. Anteeksi vaan, mutta verkkokaupan puoli näyttää kyllä surkean huonolta sukkalankojen osalta… voi ei! Varsinkin ohuen sukkalangan osalta löytyy vaikka mitä laatuja ja värejä, paljon Regian, Opalin, Austermanin, jonkun verran tukuwool sock, Grundl, Filonaa, Alergriaa jne. onhan niitä vaikka kuinka paljon. Viimeisen vuoden aikana on selvästi huomannut, että yksiväriset ovat kasvattaneet suosiotaan kirjoneuleinnostuksen vuoksi ja ehkä valmiiksiraidoittuvat langat ovat jo vähän alkaneet kyllästyttää.  Verkkokaupan puolelle ei ole nyt paljon tullut lisäiltyä uusia laatuja, kun sen saldojärjestelmä on muutoksen alla. Sitten lisäilläänkin uusia laatuja reippaasti, kun tuo muutos on valmis. Eli nyt on tyytyminen siihen, että kaikki 420 laatua lankaa löytyy liikkeen hyllyiltä, ja siinä sitä onkin! ehkä emme ole ihan BEST YARN SHOP, mutta lähellä kärkipäätä joka tapauksessa. Käykääpäs kaikki kesälomamatkailijat ja asuntomessukävijät katsastamassa meidän lankatarjonnan! Ja mukavia neulehetkiä sinne laiturinnokkaan tai terassille!