Virkattuja mattoja

Yksi Asuntomessutalon projekteista oli matot wc- ja kylpyhuonetiloihin. Perinteiset ontelo- ja trikookudemattoprojektit heivasimme heti, koska niitä on niin kauan tehty, että ovat jo ”vanha juttu”. Testailimme erilaisia tekniikoita, timanttikirjonnalla jne. eikä mikään oikein sytyttänyt. Lopulta päädyimme kuitenkin virkkaukseen, mutta valitsimme erikoisen materiaalin. Moni valittelee, että kädet ei tahdo kestää paksujen kuteiden virkkausta, tässä materiaalissa se vältetään. Langaksi valikoitui Katian Washi, joka on pehmeä, kevyt, kestävä ja liukkaasti virkattavissa. Käytimme Katialta löytyviä malleja, joitakin vähän muunnellen, koska aika ei enää sallinut omaa suunnittelua. Kyllä niitä sitten virkkailtiinkin kaiket illat ja sunnuntait. Teki jo mieli ottaa välillä puikot käteen, mutta ei työ tekemättä edisty. Lanka on kuitukangasmainen ja tosi kiva virkata, malleissa käkytettiin koukkuja 7 – 9 mm. Pari ohjetta piti itse suomentaa, onneksi kahteen oli jo suomennos olemassa, pyöreät matot ovat halkaisijaltaan 1 m ja suorakaiteen muotoiset 75 – 80 cm x 120 – 125 cm. Facebookissa sivuillamme on äänestys malleista ja aika tasaisesti ovat ääniä saaneet. Mielenkiintoista nähdä, mikä lopulta voittaa. Langat ja tekemispaketit ovat myynnissä sivuillamme, ellet pääse käymään liikkeessä.