Tuulta pitävä pipo

Joskus tuntuu, että täällä Porissa tuulee aina. Vuorittamalla piposta saa tuulenpitävän, mutta aina sitäkään ei viitsisi tehdä. Tässä on yksi ratkaisu ohueen, mutta tiiviiseen pipoon. Tarkkasilmäinen ehkä huomaa, että olen mallissa hieman leikitellyt resoreilla, mutta ohjeeseen laitoin vain yhden. Ja vaikka illat ovatkin jo valoisampia, on tärkeää tulla nähdyksi iltalenkillä, joten tein pipon varmuuden vuoksi heijastavasta langasta (ja koska siinä oli aivan fantastinen punainen mielestäni). Toivottavasti nyt keksitte muitakin värivaihtoehtoja oman makunne mukaan… joskus tuskailen siitä, kun asiakkaat haluavat juuri kuvassa näkemänsä värit, vaikka tarjolla olisi kuinka monta muutakin hienoa vaihtoehtoa. Toki mallin voi tehdä monesta muustakin langasta, tuosta vahvuudesta löytyy vaikka kuinka monta vaihtoehtoa ja hei, ei neulominen ole niin totista puuhaa, kannattaa kokeilla ja olen minäkin purkanut joskus pipon kolmeenkin kertaan, jos ei ole tullut mieleinen. Samantyyppisetkin langat käyttäytyvät joskus niin erilailla. Olisko ikä korjannut tuotakin, nuorempana en jaksanut pahemmin purkaa, nyt olen jo oppinut, että vaikka kuinka harmittaisi, pura mielummin vaikka koko työ ja aloita alusta, muutoin se harmittaa koko ajan, etkä todennäköisesti koskaan käytä edes sitä työtä, jos siinä jokin jää vaivaamaan. Noni, kuulostan ihan mummolta! ;D

Pipo on keskikokoiseen päähän, mutta helppo suurentaa ja pienentää, 6 silmukkaa vähemmän tai enemmän, tässä ohje, olkaa hyvät:

TIIVIS ULKOILUPIPO

Lanka: Viking garn Reflex, pohjaväriä 2 kerää, kuvioväriä 1 kerä

Puikot: 3,5 mm pyöröpuikot 40 – 50 cm ja/tai sukkapuikot

Ohje: Merja Lepomäki/Lanka- ja käsityöliike Lavikko

Luo 120 s ja neulo pyöreänä 3 oikein 3 nurin resoria n. 10 cm. Jatka neulomalla pohjavärillä 2 oikein ja kuviovärillä 1 s nurin n. 15 cm. Neulo loppu pelkästään pohjavärillä seuraavasti: 2 s oikein, 2 s oikein yhteen koko kerroksen ajan. Neulo väliin 5 krs sileää. (Vaihdä sukkapuikot, kun pyöröt ei enää riitä) Neulo koko krs 2 s oikein yhteen. 2 krs sileää oikeaa ja vielä kerran koko krs 2 s oikein yhteen. Vedä loput 10 s langalle, kiristä ja päättele.