Poncho

Poncho, tuo niin muodikas asuste, joka pitää pintansa vuodesta toiseen. Täällä Porissa tuulee lähes joka päivä, joten meilläpäin tuo asuste ei useinkaan ole hyvä valinta ulkoiluun, mutta sisätiloihin kevyempänä toteutettuna se on verraton valinta. Tässä vielä esimerkkeinä kaksi vaihtoehtoa samasta ohjeesta ja melkein samasta langastakin. Reilummassa on 100 silmukkaa, kolme kerrosta alussa ja lopussa ainaoikeaa, muutoin sileää neuletta.  Langan vahvuuteen nähden reilu puikko, mohair- tai alpakkalankaa, jossa 25 g:n kerässä n. 200 – 230 m, käytimme 5,5 mm : n puikkoa. Pituutta maun mukaan, tässä yht. 150cm. Leveys n.  75 cm. Eipä tässä työssä nuo mitat ole niin sentilleen! Taitat valmiin kappaleen kaksinkerroin, ompelet saumaa sen verran kiinni, että pääaukkoa varten jää n. 30 cm ja valmista on. Ai niin, menekki n. 100 g. Minulla oli vaaleanpunaista Perminin Almaa. Pienempi versio muuten samoin, paitsi lanka Katian Silk Mohair yht. 50 g, silmukoita 50 ja tietysti vähän lyhyempi kappale. Kannattaa sovittaa päälle, niin saa sopivan mitan.  Ah, niin ihanan pehmeä, lämmin ja kevyt asuste.