Sukkalankoja, apua!

Mietiskelin, että kuinka paljon erilaisia sukkalankoja voikaan olla! Minun mielestäni sukkalanka on sellainen lanka, jossa on vahvikkeena polyamidi, eli ennenvanhaan sanottiin nylon ja me Porilaiset nailoni. Kun puhun asiakkaan kanssa sukkalangoista, niin niissä on aina se NAILONI, eli sanon vaan, että tässä on 20% alpakkaa ja loput lampaanvillaa. Jätän sanomatta sen vahvikkeen, koska se minusta kuuluu sukkalankaan. No, seuraavaksi asiakas tietenkin kysyy, että miten se sitten kestää sukassa. Dääm…. jos asiakas kysyy sukkalankaa, niin esittelen sukkalankoja! Taidan olla vähän vinksahtanut, mutta näin aivoni toimii. Koko ajan enemmän myydään ohuita 2,5mm puikoilla neulottavia sukkalankoja, kun on huomattu, että ne ovat lämpimiä ja mahtuvat kaikkiin kenkiin! Myös niihin nuorison Converseihin, joita näkee jaloissa kesät-talvet.

Kokenut neuloja ei tyydy enää peruslankoihin, vaan haluaa kokeilla muitakin laatuja, ja niitä kyllä riittää. Järjestelin sukkalankojani, löytyy villa-polyamidi sekoitteen lisäksi: silkki-puuvilla, silkki-villa, merinovilla-kaschmir, villa-bambuviskoosi, merino-angora, merino-kidmohair-mulberrysilkki, villa-kameli, alpakka, alpakka-merino, puuvilla, hoitavaa sukkalankaa aloe- ja jojobaöljykäsiteltyä, ja kimaltavia (disco)sukkalankoja. Asiakkaani ovat neuloneet sukkia myös puuilla-lycra ja alpakka-silkkilangasta, vaikka näissä kahdessa ei sitä vahviketta olekaan. Kun näihin laatuihin vielä lisätään tweed, käsinvärjätty, kotimaisuus, liukuvärjätty, kuvioita muodostava ja raitalanka, niin eiköhän ala lölytyä sopiva lanka joka makuun. Kannustan kokeilemaan erilaisia sukkalankoja, varsinkin, jos et voi pitää karkeaa perussukkaa jaloissasi tai kaipaat jotain oikein lämmintä. Otetaas puikot esiin ja suoritetaan soffasurffailua sukkien merkeissä!