Lankakakut

Jo pelkkä sana, lankakakku, saa hyvälle mielelle! Siinä yhdistyy kaksi ihanaa asiaa, jotka herättävät kaikissa ajatuksia ja kuvia silmien eteen. Tässä tapauksessa kyllä puhumme kerän muodosta, kun käytämme kakku sanaa.

Väri liukuu toiseen

Lankakakun idea on, että siinä on hitaasti väriä vaihtava lanka kerittynä rullamaiseen muotoon. Vyyhdinpuukerijälaite yhdistelmällä saadaan juuri tällaisia kakkumaisia keriä. Nam, nam! Minua ainakin kovasti inspiroi ajatus neuleesta, jossa värivaihto on pitkä, eikä tule paljon solmuja kerien tai värien vaihdosta. Myymälässä nämä ovatkin herättäneet paljon ihastusta asiakkaista ja ensimmäinen ajatus onkin, mitähän tästä tekisi. Viime vuonna tuli huivikakkuja, jolloin yhdestä kerästä tuli huivi ja nyt onkin jo olemassa monta ohjetta huiviin langan mukana.

Tämän kesän uutuudet ovat isoja keriä, joista riittääkin jo yksi kesäpuseroon. Ajattelin tällä kertaa aloittaa puseron kauluksesta alas, jotta olisi helpompi hahmottaa langan riittävyyttä. Lankaa oli hyvä neuloa, vaikka se oli ohutta, niin työ edistyi yllättävän nopeasti. Okei, myönnän, fuskasin vähän ja neuloin alaosan neulekoneella, kun alkoi tympimään tylsä oikea pyöreänä. Vetäsin sen siis koneella ja taas silmukat puikolle takaisin ja pitsiä helmaan. Kun on hihat tehty ennen alaosaa, niin saapi sitten tehdä niin pitkän helman kuin lystää, tai lankaa riittää! Tämmönen siitä sitten tuli!

Tutustu ja ihastu lankakakkuihin verkkokaupassa »